Vloerrenovatie

Vloerrenovatie is iets waar u als eigenaar van een woning met een houten vloer vroeg of laat mee te maken krijgt. De vloer kan namelijk krassen vertonen of het kan ook zo zijn dat de vloer er uitgedroogd uitziet. In dit soort gevallen is het altijd handig een vakman in te schakelen. Bij Bliek Houten Vloeren te Breda vindt u deze vakman terug.

Het voordeel bij het onderhoud van een houtenvloer is, dat deze met wat simpele ingrepen al perfect opgeknapt kan worden. U kunt dan denken aan het schuren van de vloer of gewoon de vloer opnieuw in de olie zetten. Een pluspunt bij dit soort ingrepen is dat dit allemaal zeer kosteneffectief kan plaatsvinden. Diep tasten in de buidel hoeft dus niet perse direct aanwezig te zijn.

Moderne vloerrenovatie techniek

Woningen voorzien van een houten vloeren kunnen dus op diverse manieren van een opknapbeurt worden voorzien. Een van deze manieren is zoals eerder aangegeven het schuren van de vloer.

Na verloop van tijd zal een houten vloer door veelvuldig gebruik er minder goed uitzien. Vaak is dit te wijten aan de afwerklaag dat niet meer glanst of gewoon zichtbaar versleten is. Zijn deze problemen niet meer te verhelpen middels simpele ingrepen zoals het opnieuw in de olie zetten, dan is het schuren van de vloer het redmiddel.

Wanneer de vloer geschuurd moet worden dan komt u er niet mee weg door alleen maar dat deel te schuren waar er zichtbaar veroudering is opgetreden. Bij het toepassen van schuren dient de gehele vloer opnieuw geschuurd te worden. Is dit eenmaal achter de rug dan dient de vloer opnieuw met olie bewerkt te worden.

Het schuren van de vloer is niet een taak dat zo verricht kan worden. Er dient namelijk een zeer dun laagje hout aan de bovenkant van de plank bewerkt te worden. Gebruik van speciaal apparatuur is dan ook zijn plaats. Afhankelijk van de veroudering of beschadiging kan het voorkomen dat er meerdere malen geschuurd dient te worden.

Dient er een vloerrenovatie plaats te vinden in uw woning en u bent daarvoor opzoek naar een vakman? Bij Bliek Houten Vloeren te Breda bent u aan het juiste adres.