Eikenhout is een welbekende en populaire trend dat gebruikt wordt voor woonruimtes. Vanzelf sprekend want het materiaal is stijlvol en stevig. Je kunt het op verschillende manieren afwerken waardoor het in elk interieur past. Een eiken houtenvloer wordt door vele mensen als een van de mooiste vloerbedekking gezien.

Stijlvolle eiken vloer leggen

Wat dan ook jouw uitgangspunt is voor het plaatsen van een eiken vloer, het bereikt in elke woonomgeving zijn hoogtepunt. Wil je een lichte kleur of ga je liever voor donker? Welke afwerking je het best vindt? Aan jouw ligt de keuze welke type vloer je wilt laten plaatsen. Feit is dat een eiken vloer laten leggen altijd maatwerk is aangezien het per woning verschilt. Wat wel een vereiste is, is dat de vochtigheidsgraad van de ondervloer niet te hoog is. Vooral bij nieuwe huizen waar er pas een betonnen vloer gestort is. Dan kan er pas na ongeveer 2 maanden een eikenvloer aangelegd worden.

Waarom kiezen voor een eikenhouten vloer?

Hout kan op verscheidene methodes afgewerkt en bewerkt worden. Je kunt het bijvoorbeeld oliƫn, lakken, roken, logen, borstelen of waxen. Zo blijft de kleur en uitstraling van het hout zo goed als nieuw. De eiken vloer zal vaak genoeg warm aanvoelen aangezien de vloer de temperatuur van de omgeving opneemt. Een geweldige aanwinst op de winterdagen. Prachtig zijn de verschillende kleurtinten waarin de eikenhouten vloer verkrijgbaar is. Daarnaast heeft het een unieke vlamtekeningen in het hout wat een karakteristieke beeld weergeeft.

Voordelen van een eiken houten vloer

  • Heeft een duurzaam karakter
  • Heeft veel bewerkingsmogelijkheden
  • Een ideale toestand in combinatie met vloerverwarming
  • Te vinden in verschillende prijsklasse
  • In verschillende kleuren en uitstralingen te vinden.
  • Te verkrijgen in grote uitvoeringen en afmetingen.
  • Eikenhout kun je makkelijk met vele interieurstijlen en type woningen combineren.

Onderhoud van een eikenvloer

Er zijn verschillende manieren om de eikenhouten vloer te behandelen. Het kan geschuurd, geschaafd, geborsteld, gerookt, gestoomd, gelakt worden en nog veel meer. Aan de hand van jouw eikenhout vloer keuze zul je moeten informeren welke behandelmethode het best is voor de jouwe. Er is ook een ander middel die populariteit geniet, de White wash. Dit middel zorgt ervoor dat je eiken vloer een witachtige kleur krijgt en geeft het een antieke uitstraling. Wat voor elke houten vloer geldt is dat je erop toe ziet dat het niet te droog of te vochtig wordt. Bij droogte kan het hout gaan inkrimpen en als het hout te vochtig is kan het dik gaan worden.

 

Bron: Vloerendeur.nl