Er zijn vandaag de dag op de markt ongelofelijk veel verschillende soorten spiegels terug te vinden. Het grote en bovendien ook uiterst diverse aanbod met spiegels heeft er voor gezorgd dat er eigenlijk wel een exemplaar op de markt is terug te vinden die voor iedereen interessant kan zijn. Ondanks dit gegeven moet het toch gezegd dat spiegels op maat laten maken in verschillende situaties de beste keuze kan zijn. Op deze manier kan je namelijk niet alleen het design, maar ook de praktische eigenschappen helemaal zelf gaan bepalen. Kan jij dus met andere woorden in het standaard aanbod met spiegels niet dat ene exemplaar vinden waar jij naar op zoek bent? Overweeg je dan ook het kopen van een maatwerk spiegel? Lees dan vooral even snel verder! 

Wanneer zijn spiegels op maat voor jou de beste keuze?

Het aanbod met standaard spiegels dat op de markt is terug te vinden is door de jaren heen echt bijzonder uitgebreid. Dit heeft er toe geleid dat er spiegels verkrijgbaar zijn die niet alleen over verschillende, uiteenlopende stijlen beschikken, maar die bovendien ook passen in heel wat verschillende stijlen van interieurs. Bovendien valt het eveneens op dat spiegels tegenwoordig verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende prijsklassen. Wil jij vooral kunnen rekenen op een zo laag mogelijke aankoopprijs voor je nieuwe spiegel? Dan is dat perfect mogelijk. Heb je echter wat meer te besteden voor een echt speciale spiegel? Dan zal je ook op dat vlak voldoende mogelijkheden aantreffen op de markt. 

Toch kan er worden vastgesteld dat veel mensen nog altijd een stevige voorkeur hebben voor spiegels op maat. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren. Denk hierbij aan: 

  1. Men heeft een zeer specifieke plaats in gedachte voor de spiegel; 
  2. Men beschikt over heel concrete eisen voor wat het design betreft; 

Hoe uitgebreid het assortiment met standaard spiegels op de markt dus met andere woorden ook mag zijn, de mogelijkheid om spiegels op maat te laten maken blijft ongelofelijk interessant en populair. Daarbij stellen zich veel mensen wel de vraag hoeveel ze voor een maatwerk spiegel precies zullen moeten betalen. Dat blijkt in de praktijk eigenlijk veelal best wel mee te vallen.

Zijn spiegels op maat nu echt zoveel duurder dan gewone exemplaren?

Spiegels op maat hebben de reputatie veelal zeer duur te zijn. Is dat echter wel juist? Ja en neen. In de basis is het inderdaad zo dat maatwerk spiegels wat duurder kunnen zijn in vergelijking met standaard exemplaren. Dat is echter veelal het gevolg van het feit dat er uiteraard veel meer handwerk of manueel werk aan te pas komt. Voor standaard spiegels geldt immers dat ze vaak per duizenden of tienduizenden exemplaren worden gemaakt. Deze vorm van bandwerk is zeer voordelig en zorgt ervoor dat de aankoopprijs kan worden gedrukt. Dit heb je bij spiegels op maat helaas niet. 

Toch is het zo dat jij als opdrachtgever eigenlijk vooral bepalend bent voor de aankoopprijs van je maatwerk spiegels. Deze prijs zal immers vooral worden bepaald door de combinatie van de afmetingen van de spiegel evenals het type glas dat er in wordt gebracht en het eventuele frame waarover ze beschikt. Wanneer je hier rekening mee houdt en je de verschillende opties die je hebt grondig overweegt zal je al snel tot de conclusie komen dat spiegels op maat ook best financieel gunstig kunnen uitvallen. Je hoeft dus zeker niet altijd over een significant budget te beschikken.