Mocht je bezig zijn met een verbouwing van je kantoor. Dan zul je bij de herinrichting van het gebouw waarschijnlijk als één van de eerste dingen gaan kijken naar nieuwe bureaus.  Het bureau is namelijk een meubel die we ontzettend veel gebruiken. Dat is namelijk zo omdat we deze gebruiken om achter te werken. Werkuren zijn meestal zo rond de 8 uur en daarom is het dus zo dat we dagelijks soms rond de 8 uur lang gebruik maken van een bureau. Het is dan belangrijk dat het meubel voldoende ondersteuning biedt aan het lichaam. De bureaustoel is hiervoor belangrijk, maar ondanks dat deze vaak vergeten wordt, dan zijn bureaus van Officetopper zelf net zo belangrijk. In deze tekst gaan we daarom kijken naar een bureau zodat je de ideale keuze kunt maken wanneer je bureaus wil gaan vervangen.

Een regulier bureau

Allereerst kijken we naar een regulier bureau. Een regulier bureau is een bureau wat op een stand staat en een bepaalde hoogte heeft. Hiervoor hebben we een bureaustoel nodig zodat we hier achter kunnen zitten. Het bureau heeft dan ook een gedeelte waar iemand achter aan kan schuiven en dus met zijn benen onder past. Daarnaast heeft het bureau vaak aan een of beide kanten lades waar spullen in geplaatst kunnen worden. Bovenop ligt een blad waar spullen op neergelegd kunnen worden, maar ook een beeldscherm en een computer op gezet kunnen worden. Toch hebben mensen achter een bureau vaak een zelfde houding en daarom zijn er ook andere bureaus.

Een sta bureau

Bijvoorbeeld een bureau om achter te staan genaamd een sta bureau. Dat is een bureau die veel hoger staat dan een ander bureau. Hierdoor heeft het bureau de ideale hoogte om achter te staan. Een staande houding is vaak goed voor de rug en daarom is een bureau om achter te staan dan ook altijd een goed idee voor de rug. Het bureau is verder hetzelfde al het zit bureau ondanks dat hier geen bureaustoel voor nodig is om gebruik te maken van het bureau. Ook een staand bureau zorgt ervoor dat iemand constant in een staande houding is en daarom is dit niet voor iedereen het beste idee. Gelukkig is er ook nog een hybride bureau.

Een hybride bureau

Dit hybride bureau, ook wel een zit-sta bureau genaamd, is een bureau die zichzelf op en neer kan bewegen. Door middel van een hydraulisch mechanisme is het mogelijk om het bureau naar boven te halen of juist naar beneden te halen. Op die manier kun je dus van houding veranderen en af en toe even gaan staan. Dit is veel beter voor de rug en zorgt voor veel minder klachten aan het lichaam.

Bron: Officetopper